Rybie filé s banánmi45

Rybie filé s banánmi

Suroviny

  • 600 g rybieho filé
  • 1 citrón
  • soľ
  • múku
  • 60 g oleja
  • 2 banány
  • 200 g ryže
  • karí korenie
  • zelenú petržlenová vňať.

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na horúcom oleji opečieme. Banány olúpeme, pre¬krojíme po dĺžke napoly a pomaly opečieme na oleji. Ryžu prepláchneme cez sito, na troche oleja opražíme, osolíme, okoreníme karí korením, zalejeme vodou a po¬dusíme do mäkka. Podávame s opečenými banánmi ozdobenými kolieskami citróna a s ryžou posypanou nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa