Rybie filé na srbský spôsob45

Rybie filé na srbský spôsob

Suroviny

  • 700 g rybieho filé
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • 1/2 dl oleja
  • 300 g leča
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Náročnosť receptu

stredne náročný

90%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, vložíme do pekáča s olejom a opečieme v rúre po oboch stranách. Na každú porciu navrstvíme lečo a zalejeme smotanou, do ktorej sme vopred pridali múku a vyšľahali. Zapekáme v dobre rozohriatej rúre asi 15 minút. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa