Rybie filé na srbský spôsob45

Rybie filé na srbský spôsob

Suroviny

  • 700 g rybieho filé
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • 1/2 dl oleja
  • 300 g leča
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Náročnosť receptu

stredne náročný

90%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, vložíme do pekáča s olejom a opečieme v rúre po oboch stranách. Na každú porciu navrstvíme lečo a zalejeme smotanou, do ktorej sme vopred pridali múku a vyšľahali. Zapekáme v dobre rozohriatej rúre asi 15 minút. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa