Rezance na čínsky spôsob

Rezance na čínsky spôsob
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií3
486hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 3 veľké kuracie rezne
  • balíček rezancov
  • malá konzerva bambusových výhonkov
  • mrkva
  • cesnak
  • trio paprík
  • pór
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • korenie
  • zázvor
  • soľ.

Postup

Najprv si prichystáme marinádu: olej zmiešaný so sójovou omáčkou. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance a marinujeme aspoň tri hodiny. Mäsko upečieme na olivovom oleji, prilejeme marinádu, zamiešame. Pridáme pretlačený cesnak, korenie, soľ  a pol lyžičky zázvoru. Rezance uvaríme v osolenej vode. Mrkvu, pór, papriky a výhonky nakrájame, pridáme k mäsu a dusíme. Keď zmäknú, primiešame ich k rezancom a dochutíme sójovou omáčkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová rolka s hríbami

Mäsová rolka s hríbami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.