Rezance na čínsky spôsob45

Rezance na čínsky spôsob

Suroviny

  • 3 veľké kuracie rezne
  • balíček rezancov
  • malá konzerva bambusových výhonkov
  • mrkva
  • cesnak
  • trio paprík
  • pór
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • korenie
  • zázvor
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv si prichystáme marinádu: olej zmiešaný so sójovou omáčkou. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance a marinujeme aspoň tri hodiny. Mäsko upečieme na olivovom oleji, prilejeme marinádu, zamiešame. Pridáme pretlačený cesnak, korenie, soľ  a pol lyžičky zázvoru. Rezance uvaríme v osolenej vode. Mrkvu, pór, papriky a výhonky nakrájame, pridáme k mäsu a dusíme. Keď zmäknú, primiešame ich k rezancom a dochutíme sójovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa