Rascová polievka45

Rascová polievka

Suroviny

  • 1l vývaru
  • 2 dl bieleho vína
  • téglik kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • 1 PL rasce
  • korenie
  • soľ
  • 150 g slaniny
  • 1 PL hladkej múky

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninku, opečieme, prilejeme víno a vývar. Do polievky za stáleho miešania pridáme smotanu zmiešanú s múkou, rascu, soľ a korenie. Podávame s opraženou žemľou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa