Rascová polievka

Rascová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
478hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1l vývaru
  • 2 dl bieleho vína
  • téglik kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • 1 PL rasce
  • korenie
  • soľ
  • 150 g slaniny
  • 1 PL hladkej múky

Postup

na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninku, opečieme, prilejeme víno a vývar. Do polievky za stáleho miešania pridáme smotanu zmiešanú s múkou, rascu, soľ a korenie. Podávame s opraženou žemľou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minestrone s pestom

Minestrone s pestom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.