Rascová polievka

Rascová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
569hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1l vývaru
  • 2 dl bieleho vína
  • téglik kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • 1 PL rasce
  • korenie
  • soľ
  • 150 g slaniny
  • 1 PL hladkej múky

Postup

na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninku, opečieme, prilejeme víno a vývar. Do polievky za stáleho miešania pridáme smotanu zmiešanú s múkou, rascu, soľ a korenie. Podávame s opraženou žemľou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Gulášová z hlivy

Gulášová z hlivy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.