Rascová polievka s vajcom45

Rascová polievka s vajcom

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 vajíčko
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme rascu a múku a krátko zapražíme. Dolejeme liter vody a varíme. Pridáme rozšľahané vajce, osolíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa