Rascová polievka s vajcom45

Rascová polievka s vajcom

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 vajíčko
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme rascu a múku a krátko zapražíme. Dolejeme liter vody a varíme. Pridáme rozšľahané vajce, osolíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa