Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Rascová polievka s vajcom

Rascová polievka s vajcom
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
730hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 vajíčko
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • voda

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme rascu a múku a krátko zapražíme. Dolejeme liter vody a varíme. Pridáme rozšľahané vajce, osolíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Halászlé

Halászlé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Barania polievka s fazuľou

Barania polievka s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.