Rascová polievka s vajcom

Rascová polievka s vajcom
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1031hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 vajíčko
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • voda

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme rascu a múku a krátko zapražíme. Dolejeme liter vody a varíme. Pridáme rozšľahané vajce, osolíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Jogurtová polievka

Jogurtová polievka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.