Radio rezy15

Radio rezy

Suroviny

  • 350 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g kakaa
  • 1 l vanilkového cukru
  • 100 g sušienok BeBe

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do obdĺžnikovej formy vložíme voskový papier. Maslo pomaly zohrejeme na miernom plameni. Z vajec a práškového cukru vyšľaháme penu, pridáme kakao a vanilkový cukor. Postupne prilievame teplé maslo. Dno formy potrieme čokoládovou zmesou. Na ňu vrstvu sušienok a znova čokoládovú zmes. Striedame, posledná vrstva je čokoládová. Nakoniec necháme v chlade stuhnúť. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa