Radio rezy15

Radio rezy

Suroviny

  • 350 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g kakaa
  • 1 l vanilkového cukru
  • 100 g sušienok BeBe

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do obdĺžnikovej formy vložíme voskový papier. Maslo pomaly zohrejeme na miernom plameni. Z vajec a práškového cukru vyšľaháme penu, pridáme kakao a vanilkový cukor. Postupne prilievame teplé maslo. Dno formy potrieme čokoládovou zmesou. Na ňu vrstvu sušienok a znova čokoládovú zmes. Striedame, posledná vrstva je čokoládová. Nakoniec necháme v chlade stuhnúť. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa