Pstruh dusený na bylinkovom masle

Pstruh dusený na bylinkovom masle
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1517hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 menšie pstruhy
  • 60 g oleja
  • 1dl rybieho vývaru
  • soľ
  • hladká múka
  • mleté čierne korenie
  • 100 g bylinkového masla
  • citrón

Postup

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, slabo pomúčime a na rozohriatom oleji z oboch strán krátko opečieme dozlata. Opečené pstruhy vyberieme, prebytočný tuk zlejeme a výpek zalejeme vývarom. Pridáme opečené pstruhy, bylinkové maslo, soľ, prikryjeme pokrývkou a necháme dusiť domäkka. Pri podávaní pstruha polejeme šťavou a ozdobíme kolieskom citróna. Ako prílohu podávame varené či pečené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská ryba na šampiňónoch so smotanou

Morská ryba na šampiňónoch so smotanou

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Makrely v ostrej omáčke

Makrely v ostrej omáčke

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.