Pstruh dusený na bylinkovom masle

Pstruh dusený na bylinkovom masle
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1315hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 menšie pstruhy
  • 60 g oleja
  • 1dl rybieho vývaru
  • soľ
  • hladká múka
  • mleté čierne korenie
  • 100 g bylinkového masla
  • citrón

Postup

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, slabo pomúčime a na rozohriatom oleji z oboch strán krátko opečieme dozlata. Opečené pstruhy vyberieme, prebytočný tuk zlejeme a výpek zalejeme vývarom. Pridáme opečené pstruhy, bylinkové maslo, soľ, prikryjeme pokrývkou a necháme dusiť domäkka. Pri podávaní pstruha polejeme šťavou a ozdobíme kolieskom citróna. Ako prílohu podávame varené či pečené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Makrely na olivách

Makrely na olivách

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Losos na pomarančovej šťave

Losos na pomarančovej šťave

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.