Pstruh dusený na bylinkovom masle

Pstruh dusený na bylinkovom masle
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1557hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 menšie pstruhy
  • 60 g oleja
  • 1dl rybieho vývaru
  • soľ
  • hladká múka
  • mleté čierne korenie
  • 100 g bylinkového masla
  • citrón

Postup

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, slabo pomúčime a na rozohriatom oleji z oboch strán krátko opečieme dozlata. Opečené pstruhy vyberieme, prebytočný tuk zlejeme a výpek zalejeme vývarom. Pridáme opečené pstruhy, bylinkové maslo, soľ, prikryjeme pokrývkou a necháme dusiť domäkka. Pri podávaní pstruha polejeme šťavou a ozdobíme kolieskom citróna. Ako prílohu podávame varené či pečené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská treska na víne a cesnaku

Morská treska na víne a cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Losos na pomarančovej šťave

Losos na pomarančovej šťave

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.