Pstruh dusený na bylinkovom masle45

Pstruh dusený na bylinkovom masle

Suroviny

  • 4 menšie pstruhy
  • 60 g oleja
  • 1dl rybieho vývaru
  • soľ
  • hladká múka
  • mleté čierne korenie
  • 100 g bylinkového masla
  • citrón

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, slabo pomúčime a na rozohriatom oleji z oboch strán krátko opečieme dozlata. Opečené pstruhy vyberieme, prebytočný tuk zlejeme a výpek zalejeme vývarom. Pridáme opečené pstruhy, bylinkové maslo, soľ, prikryjeme pokrývkou a necháme dusiť domäkka. Pri podávaní pstruha polejeme šťavou a ozdobíme kolieskom citróna. Ako prílohu podávame varené či pečené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa