Prezidentské rezy45

Prezidentské rezy

Suroviny

  • 10 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Plnka č. 1:
  • 1 maslo
  • 140 g cukru
  • 1 dl mlieka
  • čokoláda na varenie
  • Plnka č. 2:
  • 2 dl mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 balenie mletého kokosu

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, polohrubú múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice a každé upečieme. Plnka č. 1: Maslo vymiešame s polovicou cukru, uvaríme 1 dcl mlieka spolu so zvyškom cukru a čokoládou na varenie. Po vychladnutí zmiešame s pripraveným maslom. Plnka č. 2: Mlieko prevaríme s cukrom a pridáme kokos. Spodný plát natrieme pripravenou plnou a prikryjeme druhým plátom cesta. Celý koláč polejeme čokoládou a necháme vychladnúť.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa