Prezidentské rezy45

Prezidentské rezy

Suroviny

  • 10 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Plnka č. 1:
  • 1 maslo
  • 140 g cukru
  • 1 dl mlieka
  • čokoláda na varenie
  • Plnka č. 2:
  • 2 dl mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 balenie mletého kokosu

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, polohrubú múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice a každé upečieme. Plnka č. 1: Maslo vymiešame s polovicou cukru, uvaríme 1 dcl mlieka spolu so zvyškom cukru a čokoládou na varenie. Po vychladnutí zmiešame s pripraveným maslom. Plnka č. 2: Mlieko prevaríme s cukrom a pridáme kokos. Spodný plát natrieme pripravenou plnou a prikryjeme druhým plátom cesta. Celý koláč polejeme čokoládou a necháme vychladnúť.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa