Prezidentské rezy45

Prezidentské rezy

Suroviny

  • 10 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Plnka č. 1:
  • 1 maslo
  • 140 g cukru
  • 1 dl mlieka
  • čokoláda na varenie
  • Plnka č. 2:
  • 2 dl mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 balenie mletého kokosu

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, polohrubú múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice a každé upečieme. Plnka č. 1: Maslo vymiešame s polovicou cukru, uvaríme 1 dcl mlieka spolu so zvyškom cukru a čokoládou na varenie. Po vychladnutí zmiešame s pripraveným maslom. Plnka č. 2: Mlieko prevaríme s cukrom a pridáme kokos. Spodný plát natrieme pripravenou plnou a prikryjeme druhým plátom cesta. Celý koláč polejeme čokoládou a necháme vychladnúť.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa