Prezidentské rezy45

Prezidentské rezy

Suroviny

  • 10 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Plnka č. 1:
  • 1 maslo
  • 140 g cukru
  • 1 dl mlieka
  • čokoláda na varenie
  • Plnka č. 2:
  • 2 dl mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 balenie mletého kokosu

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, polohrubú múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice a každé upečieme. Plnka č. 1: Maslo vymiešame s polovicou cukru, uvaríme 1 dcl mlieka spolu so zvyškom cukru a čokoládou na varenie. Po vychladnutí zmiešame s pripraveným maslom. Plnka č. 2: Mlieko prevaríme s cukrom a pridáme kokos. Spodný plát natrieme pripravenou plnou a prikryjeme druhým plátom cesta. Celý koláč polejeme čokoládou a necháme vychladnúť.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa