Pórková polievka30

Pórková polievka

Suroviny

  • 400 g mladých pórov
  • 1200 ml mäsového vývaru
  • 40 g masti
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa