Pórková polievka

Pórková polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1629hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 400 g mladých pórov
  • 1200 ml mäsového vývaru
  • 40 g masti
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup

Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Jogurtová polievka

Jogurtová polievka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.