Pórková polievka30

Pórková polievka

Suroviny

  • 400 g mladých pórov
  • 1200 ml mäsového vývaru
  • 40 g masti
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa