Pórková polievka30

Pórková polievka

Suroviny

  • 400 g mladých pórov
  • 1200 ml mäsového vývaru
  • 40 g masti
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa