Pórková polievka30

Pórková polievka

Suroviny

  • 400 g mladých pórov
  • 1200 ml mäsového vývaru
  • 40 g masti
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa