Piškótové cesto

Piškótové cesto
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1145hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 8 PL lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • vanilkový cukor

Postup

celé (neoddeľovať bielka a žĺtka) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam, nalejeme na plech alebo do tortovej formy a pečieme cca 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Toto cesto je dobré na rolády bublaniny aj torty, ak ho chceme obmeniť na kakaové alebo orechové stačí nahradiť dve lyžice polohrubej múky dvomi lyžicami kakaa alebo mletých orechov, môže sa pridať aj trošku oleja, ale nie je nutné.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.