Piškótové cesto45

Piškótové cesto

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 8 PL lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • vanilkový cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

celé (neoddeľovať bielka a žĺtka) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam, nalejeme na plech alebo do tortovej formy a pečieme cca 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Toto cesto je dobré na rolády bublaniny aj torty, ak ho chceme obmeniť na kakaové alebo orechové stačí nahradiť dve lyžice polohrubej múky dvomi lyžicami kakaa alebo mletých orechov, môže sa pridať aj trošku oleja, ale nie je nutné.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa