Piškótové cesto45

Piškótové cesto

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 8 PL lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • vanilkový cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

celé (neoddeľovať bielka a žĺtka) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam, nalejeme na plech alebo do tortovej formy a pečieme cca 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Toto cesto je dobré na rolády bublaniny aj torty, ak ho chceme obmeniť na kakaové alebo orechové stačí nahradiť dve lyžice polohrubej múky dvomi lyžicami kakaa alebo mletých orechov, môže sa pridať aj trošku oleja, ale nie je nutné.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa