Pirohy starej mamy45

Pirohy starej mamy

Suroviny

  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • hladká múka podľa poteby
  • štipka soli
  • ľubovoľná náplň

Náročnosť receptu

stredne náročný

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do acidofilného mlieka pridáme soľ a múku. Pridávame toľko múky, aby sa cesto dalo rozvaľkať. Potom vykrajujeme pirohy a plníme ich plnkou podľa vlastnej chuti (lekvár, tvaroh, zemiaky a iné ).

Aby mali pirohy pekný tvar a držali plnku, okraje pritláčame vidličkou. Pirohy varíme vo vode, kým nevyplávajú na vrch.

Po uvarení ich scedíme na sitko, zľahka prelejeme vodou, aby sa ešte očistili od múky a potom ich môžeme iba omastiť rozpusteným maslom a cukrom alebo spraženým maslom so strúhankou.

Autor: Viera Vašková

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa