Pirohy starej mamy45

Pirohy starej mamy

Suroviny

  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • hladká múka podľa poteby
  • štipka soli
  • ľubovoľná náplň

Náročnosť receptu

stredne náročný

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do acidofilného mlieka pridáme soľ a múku. Pridávame toľko múky, aby sa cesto dalo rozvaľkať. Potom vykrajujeme pirohy a plníme ich plnkou podľa vlastnej chuti (lekvár, tvaroh, zemiaky a iné ).

Aby mali pirohy pekný tvar a držali plnku, okraje pritláčame vidličkou. Pirohy varíme vo vode, kým nevyplávajú na vrch.

Po uvarení ich scedíme na sitko, zľahka prelejeme vodou, aby sa ešte očistili od múky a potom ich môžeme iba omastiť rozpusteným maslom a cukrom alebo spraženým maslom so strúhankou.

Autor: Viera Vašková

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa