Pečený diviak45

Pečený diviak

Suroviny

  • 1,2 kg diviny
  • 6 strúčikov cesnaku
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou. Touto zmesou potrieme mäso a odložíme na dve hodiny do chladničky. Neskôr namarínované mäso vložíme do vyhriatej rúry, podlejeme vodou a upečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa