Pečený diviak

Pečený diviak
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
528hodnotení
3z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1,2 kg diviny
  • 6 strúčikov cesnaku
  • soľ

Postup

Cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou. Touto zmesou potrieme mäso a odložíme na dve hodiny do chladničky. Neskôr namarínované mäso vložíme do vyhriatej rúry, podlejeme vodou a upečieme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.