Pečené koleno na pive45

Pečené koleno na pive

Suroviny

  • 1 bravčové koleno
  • plnotučná horčica
  • soľ
  • cesnak
  • korenie na pečené mäso
  • svetlé pivo
  • chren

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Napoly uvarené koleno vyberieme z vody a natrieme horčicou a korením. Uložíme ho na vymastený plech a dáme piecť. Pol fľaše piva prilejeme k mäsu a zvyšným pivom polievame mäso počas pečenia. Podávame s chlebom a horčicou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa