Pečené koleno na pive45

Pečené koleno na pive

Suroviny

  • 1 bravčové koleno
  • plnotučná horčica
  • soľ
  • cesnak
  • korenie na pečené mäso
  • svetlé pivo
  • chren

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Napoly uvarené koleno vyberieme z vody a natrieme horčicou a korením. Uložíme ho na vymastený plech a dáme piecť. Pol fľaše piva prilejeme k mäsu a zvyšným pivom polievame mäso počas pečenia. Podávame s chlebom a horčicou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa