Pečené koleno na pive45

Pečené koleno na pive

Suroviny

  • 1 bravčové koleno
  • plnotučná horčica
  • soľ
  • cesnak
  • korenie na pečené mäso
  • svetlé pivo
  • chren

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Napoly uvarené koleno vyberieme z vody a natrieme horčicou a korením. Uložíme ho na vymastený plech a dáme piecť. Pol fľaše piva prilejeme k mäsu a zvyšným pivom polievame mäso počas pečenia. Podávame s chlebom a horčicou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa