Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Pečená morka

Pečená morka
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií10
993hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 morka 3 - 4 kg
  • olej na pečenie
  • 400 g klobása Plnka: 3 stredné cibule
  • petržlenová vňať
  • 2 vajíčka
  • 150 ml horúceho mlieka
  • soľ a korenie
  • 225 ml strúhanky zo sendviča
  • 2 lyžičky tymiánu
  • 110 g rastlinného tuku CERA

Postup

Najskôr naplníme krk morky klobásovou zmesou. Mäso poriadne natlačíme a krk zašijeme niťou alebo môžeme použiť kovové ihlice. Do misky so strúhankou prilejeme horúce mlieko, pridáme cibuľu na drobno nakrájanú, petržlenovú vňať a rastlinný tuk Cera. Osolíme a okoreníme čiernym korením a tymiánom. Dôkladne vypracujeme spolu s dvoma celými vajíčkami. Naplníme morku. Ak nám plnka ostala, môžeme vytvarovať guľky a nechať piecť spolu s morkou. Použijeme ako prílohu. Otvor zašijeme alebo spojíme kovovými ihlicami, ktorými prichytíme aj nohy morky. Uložíme morku na plech, polejeme olejom, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 150-160 stupňov C 2,5-3 hodiny primerane k veľkosti morky. Pól hodiny pred dopečením alobal odstránime a necháme zapiecť, kým sa na morke nevytvorí pekná kôrka. Podávame s bielou omáčkou, dusenou mrkvou a ružičkovým kelom. Výbornou prílohou sú pečené zemiaky. Omáčka: do ošúpanej celej cibule zapichneme päť celých klinčekov. Zalejeme 350 ml mlieka a necháme povariť 15 minút pod pokrievkou. Pridáme vydlabanú striedku z bieleho (sendvičového) chleba, 25 g masla, korenie a celý bobkový list. Varíme a miešame do zhustnutia.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.