Pečená morka

Pečená morka
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií10
1085hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 morka 3 - 4 kg
  • olej na pečenie
  • 400 g klobása Plnka: 3 stredné cibule
  • petržlenová vňať
  • 2 vajíčka
  • 150 ml horúceho mlieka
  • soľ a korenie
  • 225 ml strúhanky zo sendviča
  • 2 lyžičky tymiánu
  • 110 g rastlinného tuku CERA

Postup

Najskôr naplníme krk morky klobásovou zmesou. Mäso poriadne natlačíme a krk zašijeme niťou alebo môžeme použiť kovové ihlice. Do misky so strúhankou prilejeme horúce mlieko, pridáme cibuľu na drobno nakrájanú, petržlenovú vňať a rastlinný tuk Cera. Osolíme a okoreníme čiernym korením a tymiánom. Dôkladne vypracujeme spolu s dvoma celými vajíčkami. Naplníme morku. Ak nám plnka ostala, môžeme vytvarovať guľky a nechať piecť spolu s morkou. Použijeme ako prílohu. Otvor zašijeme alebo spojíme kovovými ihlicami, ktorými prichytíme aj nohy morky. Uložíme morku na plech, polejeme olejom, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 150-160 stupňov C 2,5-3 hodiny primerane k veľkosti morky. Pól hodiny pred dopečením alobal odstránime a necháme zapiecť, kým sa na morke nevytvorí pekná kôrka. Podávame s bielou omáčkou, dusenou mrkvou a ružičkovým kelom. Výbornou prílohou sú pečené zemiaky. Omáčka: do ošúpanej celej cibule zapichneme päť celých klinčekov. Zalejeme 350 ml mlieka a necháme povariť 15 minút pod pokrievkou. Pridáme vydlabanú striedku z bieleho (sendvičového) chleba, 25 g masla, korenie a celý bobkový list. Varíme a miešame do zhustnutia.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Malokarpatská pečeň z diviny

Malokarpatská pečeň z diviny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsové cestoviny s cukinou

Mäsové cestoviny s cukinou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.