Pečená morka

Pečená morka
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií10
1248hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 morka 3 - 4 kg
  • olej na pečenie
  • 400 g klobása Plnka: 3 stredné cibule
  • petržlenová vňať
  • 2 vajíčka
  • 150 ml horúceho mlieka
  • soľ a korenie
  • 225 ml strúhanky zo sendviča
  • 2 lyžičky tymiánu
  • 110 g rastlinného tuku CERA

Postup

Najskôr naplníme krk morky klobásovou zmesou. Mäso poriadne natlačíme a krk zašijeme niťou alebo môžeme použiť kovové ihlice. Do misky so strúhankou prilejeme horúce mlieko, pridáme cibuľu na drobno nakrájanú, petržlenovú vňať a rastlinný tuk Cera. Osolíme a okoreníme čiernym korením a tymiánom. Dôkladne vypracujeme spolu s dvoma celými vajíčkami. Naplníme morku. Ak nám plnka ostala, môžeme vytvarovať guľky a nechať piecť spolu s morkou. Použijeme ako prílohu. Otvor zašijeme alebo spojíme kovovými ihlicami, ktorými prichytíme aj nohy morky. Uložíme morku na plech, polejeme olejom, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 150-160 stupňov C 2,5-3 hodiny primerane k veľkosti morky. Pól hodiny pred dopečením alobal odstránime a necháme zapiecť, kým sa na morke nevytvorí pekná kôrka. Podávame s bielou omáčkou, dusenou mrkvou a ružičkovým kelom. Výbornou prílohou sú pečené zemiaky. Omáčka: do ošúpanej celej cibule zapichneme päť celých klinčekov. Zalejeme 350 ml mlieka a necháme povariť 15 minút pod pokrievkou. Pridáme vydlabanú striedku z bieleho (sendvičového) chleba, 25 g masla, korenie a celý bobkový list. Varíme a miešame do zhustnutia.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.