Palacinky s brokolicovou plnkou30

Palacinky s brokolicovou plnkou

Suroviny

  • Na palacinky potrebujeme: 10 PL hladkej múky
  • 0,5 l mlieka
  • dve vajcia
  • štipku soli
  • Na plnku potrebujeme: 1 brokolicu
  • 60 g masla
  • pažítku
  • 3 lyžice múky
  • 2 kocky zeleninového bujónu
  • 2 dl mlieka
  • 250 ml smotany
  • mleté biele korenie
  • bazalku
  • 100 g strúhaného syra.

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv si pripravíme palacinky. Z uvedených ingrediencií vymešame cesto, necháme ho chvíľu odstáť a pripravujeme z neho palacinky. Brokolicu uvaríme a pokrájame. Do roztopeného masla pridáme pokrájanú pažítku a asi minútu smažíme. Pridáme múku a za stáleho miešania smažíme ďalšiu minútu. Odstavíme z ohňa a primiešame pokrájané kocky zeleninového bujónu, mlieko, smotanu a mleté biele korenie. Necháme zovrieť a zhustnúť. Potom primiešame brokolicu a bazalku. Palacinky naplníme plnkou a poskladáme do trojuholníkov alebo ruličiek. Poukladáme ich do vymasteného pekáča, posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa