Palacinky s brokolicovou plnkou30

Palacinky s brokolicovou plnkou

Suroviny

  • Na palacinky potrebujeme: 10 PL hladkej múky
  • 0,5 l mlieka
  • dve vajcia
  • štipku soli
  • Na plnku potrebujeme: 1 brokolicu
  • 60 g masla
  • pažítku
  • 3 lyžice múky
  • 2 kocky zeleninového bujónu
  • 2 dl mlieka
  • 250 ml smotany
  • mleté biele korenie
  • bazalku
  • 100 g strúhaného syra.

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv si pripravíme palacinky. Z uvedených ingrediencií vymešame cesto, necháme ho chvíľu odstáť a pripravujeme z neho palacinky. Brokolicu uvaríme a pokrájame. Do roztopeného masla pridáme pokrájanú pažítku a asi minútu smažíme. Pridáme múku a za stáleho miešania smažíme ďalšiu minútu. Odstavíme z ohňa a primiešame pokrájané kocky zeleninového bujónu, mlieko, smotanu a mleté biele korenie. Necháme zovrieť a zhustnúť. Potom primiešame brokolicu a bazalku. Palacinky naplníme plnkou a poskladáme do trojuholníkov alebo ruličiek. Poukladáme ich do vymasteného pekáča, posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa