Obrátený bravčový rezeň45

Obrátený bravčový rezeň

Suroviny

  • 4 kusy bravčového rezňa
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 menšia cibuľa

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme poriadne z oboch strán v strúhanke, vajíčku a nakoniec opečieme na horúcom oleji. Opečené rezne vytiahneme, cibuľu nakrájame a speníme na oleji, rezne k nej pridáme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15-20 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa