Obrátený bravčový rezeň45

Obrátený bravčový rezeň

Suroviny

  • 4 kusy bravčového rezňa
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 menšia cibuľa

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme poriadne z oboch strán v strúhanke, vajíčku a nakoniec opečieme na horúcom oleji. Opečené rezne vytiahneme, cibuľu nakrájame a speníme na oleji, rezne k nej pridáme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15-20 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa