Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Obrátený bravčový rezeň

Obrátený bravčový rezeň
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
491hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 kusy bravčového rezňa
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 menšia cibuľa

Postup

Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme poriadne z oboch strán v strúhanke, vajíčku a nakoniec opečieme na horúcom oleji. Opečené rezne vytiahneme, cibuľu nakrájame a speníme na oleji, rezne k nej pridáme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15-20 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.