Obrátený bravčový rezeň

Obrátený bravčový rezeň
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
543hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 kusy bravčového rezňa
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 menšia cibuľa

Postup

Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme poriadne z oboch strán v strúhanke, vajíčku a nakoniec opečieme na horúcom oleji. Opečené rezne vytiahneme, cibuľu nakrájame a speníme na oleji, rezne k nej pridáme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15-20 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Malokarpatská pečeň z diviny

Malokarpatská pečeň z diviny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.