Oblíž prst45

Oblíž prst

Suroviny

  • 8 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g orechov
  • 50 g polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • <b>1 krém:</b> 6 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dcl mlieka
  • 250 g masla
  • <b>2.krém:</b> 6 bielkov
  • 300g kryštálového cukru
  • čokoládu na posypanie

Náročnosť receptu

náročný

57%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prdopeč., pomleté orechy a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Dáme upiecť.

Žĺtkový krém: Žĺtka, cukor, hladkú múku, vanilku a mlieko zmiešame a uvaríme z toho hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do spenenia a pridáme ho po troške do vychladnutej kaše za stáleho miešania. Vymiešané dáme na múčnik.

Bielkový krém: Z bielkov urobíme sneh, pridáme kryš. cukor a šlaháme nad parou do zhustnutia. Keď je sneh tuhý natierame na plnku a posypeme strúhanou čokoládou.

Autor: Martina Franke

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa