Oblíž prst45

Oblíž prst

Suroviny

  • 8 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g orechov
  • 50 g polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • <b>1 krém:</b> 6 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dcl mlieka
  • 250 g masla
  • <b>2.krém:</b> 6 bielkov
  • 300g kryštálového cukru
  • čokoládu na posypanie

Náročnosť receptu

náročný

57%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prdopeč., pomleté orechy a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Dáme upiecť.

Žĺtkový krém: Žĺtka, cukor, hladkú múku, vanilku a mlieko zmiešame a uvaríme z toho hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do spenenia a pridáme ho po troške do vychladnutej kaše za stáleho miešania. Vymiešané dáme na múčnik.

Bielkový krém: Z bielkov urobíme sneh, pridáme kryš. cukor a šlaháme nad parou do zhustnutia. Keď je sneh tuhý natierame na plnku a posypeme strúhanou čokoládou.

Autor: Martina Franke

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa