Neuveriteľný jablkový koláč45

Neuveriteľný jablkový koláč

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 400 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 dcl oleja
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • hrsť orechov alebo hrozienok

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká. Dobre premiešame, pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pomaličky. Po upečení natrieme lekvárom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou polevou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa