Neuveriteľný jablkový koláč45

Neuveriteľný jablkový koláč

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 400 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 dcl oleja
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • hrsť orechov alebo hrozienok

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká. Dobre premiešame, pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pomaličky. Po upečení natrieme lekvárom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou polevou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa