Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Neuveriteľný jablkový koláč

Neuveriteľný jablkový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
541hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 400 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 dcl oleja
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • hrsť orechov alebo hrozienok

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká. Dobre premiešame, pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pomaličky. Po upečení natrieme lekvárom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou polevou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Klasické palacinky

Klasické palacinky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Vyprážané jabĺčka

Vyprážané jabĺčka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.