Neuveriteľný jablkový koláč45

Neuveriteľný jablkový koláč

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 400 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 dcl oleja
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • hrsť orechov alebo hrozienok

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká. Dobre premiešame, pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pomaličky. Po upečení natrieme lekvárom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou polevou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa