Mrkvová polievka45

Mrkvová polievka

Suroviny

  • 450 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 25 g slaniny
  • 75 g masla
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú cibuľu do zlatista opražíme v hrnci s roztopeným maslom. Pridáme pokrájanú slaninu, soľ, korenie, štipku cukru a postrúhanú mrkvu. Zalejeme kuracím vývarom a varíme 10 minút. Po vychladnutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku môžeme podávať s opraženým chlebom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa