Mrkvová polievka

Mrkvová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
991hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 450 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 25 g slaniny
  • 75 g masla
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru

Postup

Pokrájanú cibuľu do zlatista opražíme v hrnci s roztopeným maslom. Pridáme pokrájanú slaninu, soľ, korenie, štipku cukru a postrúhanú mrkvu. Zalejeme kuracím vývarom a varíme 10 minút. Po vychladnutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku môžeme podávať s opraženým chlebom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.