Mrkvová polievka45

Mrkvová polievka

Suroviny

  • 450 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 25 g slaniny
  • 75 g masla
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú cibuľu do zlatista opražíme v hrnci s roztopeným maslom. Pridáme pokrájanú slaninu, soľ, korenie, štipku cukru a postrúhanú mrkvu. Zalejeme kuracím vývarom a varíme 10 minút. Po vychladnutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku môžeme podávať s opraženým chlebom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa