Mrkvová polievka

Mrkvová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
889hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 450 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 25 g slaniny
  • 75 g masla
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru

Postup

Pokrájanú cibuľu do zlatista opražíme v hrnci s roztopeným maslom. Pridáme pokrájanú slaninu, soľ, korenie, štipku cukru a postrúhanú mrkvu. Zalejeme kuracím vývarom a varíme 10 minút. Po vychladnutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku môžeme podávať s opraženým chlebom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.