Mramorové čokoládové kocky45

Mramorové čokoládové kocky

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 1/2 dl krupicového cukru
  • 1/2 lyžice vanilinového cukru
  • 2 dl hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Čololádu polámeme na kúsky, vložíme do kastrólika, pridáme maslo (alebo margarín) a na miernom ohni zohrejeme. Do vychladenej zmesi vmiešame vajcia, cukor, vanilínový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko vymiešame na hladné cesto. vylejeme cesto do pekáča vystlanom papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút. Na polevu si posekáme horkú a bielu čokoládu a posypeme na korpus. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa