Mramorové čokoládové kocky45

Mramorové čokoládové kocky

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 1/2 dl krupicového cukru
  • 1/2 lyžice vanilinového cukru
  • 2 dl hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Čololádu polámeme na kúsky, vložíme do kastrólika, pridáme maslo (alebo margarín) a na miernom ohni zohrejeme. Do vychladenej zmesi vmiešame vajcia, cukor, vanilínový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko vymiešame na hladné cesto. vylejeme cesto do pekáča vystlanom papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút. Na polevu si posekáme horkú a bielu čokoládu a posypeme na korpus. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa