Mliečna polievka

Mliečna polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1039hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 teglik acidka
  • ryža
  • kari korenie
  • bylinky
  • soľ
  • korenie

Postup

Ryžu uvaríme, studenú zmiešame s kari korením a posekanými bylinkami. Polejeme acidkom a podávame za studena.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Gulášová z hlivy

Gulášová z hlivy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.