Midsomerský losos45

Midsomerský losos

Suroviny

  • 500 g lososa
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • zmes sušených byliniek na ryby
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • limetka
  • pomaranč

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lososa narežeme na filety, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limety a necháme ho v chlade odpočívať asi hodinu. Na masle lososa prudko opečieme a uložíme na tanier. Do výpeku pridáme smotanu a víno. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Lososa naaranžujeme na taniere, podávame s malými varenými zemiačikmi a petržlenovou vňaťou. Ozdobíme kolieskom limety a kolieskom pomaranča. Pravá anglická klasika!
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa