Midsomerský losos

Midsomerský losos
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1432hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g lososa
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • zmes sušených byliniek na ryby
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • limetka
  • pomaranč

Postup

Lososa narežeme na filety, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limety a necháme ho v chlade odpočívať asi hodinu. Na masle lososa prudko opečieme a uložíme na tanier. Do výpeku pridáme smotanu a víno. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Lososa naaranžujeme na taniere, podávame s malými varenými zemiačikmi a petržlenovou vňaťou. Ozdobíme kolieskom limety a kolieskom pomaranča. Pravá anglická klasika!
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Treska so syrom

Treska so syrom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Morské filé

Morské filé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Malé ryby na spôsob živánskej

Malé ryby na spôsob živánskej

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.