Midsomerský losos

Midsomerský losos
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1227hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g lososa
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • zmes sušených byliniek na ryby
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • limetka
  • pomaranč

Postup

Lososa narežeme na filety, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limety a necháme ho v chlade odpočívať asi hodinu. Na masle lososa prudko opečieme a uložíme na tanier. Do výpeku pridáme smotanu a víno. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Lososa naaranžujeme na taniere, podávame s malými varenými zemiačikmi a petržlenovou vňaťou. Ozdobíme kolieskom limety a kolieskom pomaranča. Pravá anglická klasika!
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Makrely v ostrej omáčke

Makrely v ostrej omáčke

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Makrely na olivách

Makrely na olivách

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.