Midsomerský losos

Midsomerský losos
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1144hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g lososa
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • zmes sušených byliniek na ryby
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • limetka
  • pomaranč

Postup

Lososa narežeme na filety, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limety a necháme ho v chlade odpočívať asi hodinu. Na masle lososa prudko opečieme a uložíme na tanier. Do výpeku pridáme smotanu a víno. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Lososa naaranžujeme na taniere, podávame s malými varenými zemiačikmi a petržlenovou vňaťou. Ozdobíme kolieskom limety a kolieskom pomaranča. Pravá anglická klasika!
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morské filé

Morské filé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Makrely v ostrej omáčke

Makrely v ostrej omáčke

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.