Midsomerský losos45

Midsomerský losos

Suroviny

  • 500 g lososa
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • rasca drvená
  • mleté čierne korenie
  • zmes sušených byliniek na ryby
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • limetka
  • pomaranč

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lososa narežeme na filety, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limety a necháme ho v chlade odpočívať asi hodinu. Na masle lososa prudko opečieme a uložíme na tanier. Do výpeku pridáme smotanu a víno. Povaríme, kým omáčka nezhustne. Lososa naaranžujeme na taniere, podávame s malými varenými zemiačikmi a petržlenovou vňaťou. Ozdobíme kolieskom limety a kolieskom pomaranča. Pravá anglická klasika!
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa