Mäsové kapsičky45

Mäsové kapsičky

Suroviny

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 cibuľka
  • olej
  • jablko
  • 20 dkg šunky (môže byť aspik)
  • eidam syr
  • konzerva sušeného hrášku
  • smotanka. Príloha: slanina
  • bobkové listy 3 ks
  • ryža sušená
  • zemiaky v šupke
  • chili papričky 5 ks
  • 10 ks feferónov

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tenko nakrájanú cibuľku opražíme na oleji aj s 1 celým jablkom. Kuracie prsia poklepkáme na tenko a dáme na ne za hrsť sušeného hrášku, na ktorý položíme 1 plátok syra a 2 ks šunky. Dusíme 20 min., potom pridáme smotanku Rajo, necháme ešte 10 min. povariť a je to hotové.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa