Marinované kuracie prsia45

Marinované kuracie prsia

Suroviny

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 1 kyslá smotana
  • 4 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sójová omáčka
  • maggi korenie
  • grilovacie korenie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL solamylu
  • strúhanka

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na rezne, zľahka naklepeme a vložíme do marinády z kyslej smotany, vajec, korenia, soli, sójovej omáčky, solamylu a cesnaku. Rezne necháme marinovať v chladničke aspoň 1 deň. Potom ich obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Podávame s hranolčekmi alebo zeleninovou prílohou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa