Marinované kuracie prsia

Marinované kuracie prsia
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1235hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 1 kyslá smotana
  • 4 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sójová omáčka
  • maggi korenie
  • grilovacie korenie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL solamylu
  • strúhanka

Postup

Mäso nakrájame na rezne, zľahka naklepeme a vložíme do marinády z kyslej smotany, vajec, korenia, soli, sójovej omáčky, solamylu a cesnaku. Rezne necháme marinovať v chladničke aspoň 1 deň. Potom ich obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Podávame s hranolčekmi alebo zeleninovou prílohou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Kurací šalát s ovocím

Kurací šalát s ovocím

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Kurča s lečom pečene v alobale

Kurča s lečom pečene v alobale

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Divina s ovocnou omáčkou

Divina s ovocnou omáčkou

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.