Mariánková paradajková polievka30

Mariánková paradajková polievka

Suroviny

  • paradajkový pretlak
  • 6 zemiakov
  • 1 vajce
  • 0
  • 5dl oleja
  • 3 PL hladkej múky
  • sladká červená paprika
  • soľ
  • 1 PL kryštálového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky oškrabte a nakrájajte na drobné kocky, dajte variť s troškou soli na 15 min. V priebehu varenia zemiakov si pripravte zápražku z oleja a 1 PL hladkej múky. Keď je zlatistá tak do nej pridajte červenú sladkú papriku a pretlak ktorý si rozrieďte asi s 0,5 l chladnej vody. Po rozmiešaní pridajte ku zemiakom. Potom si pripravte s vajca, múky a štipky soli cestíčko s ktorého si pred koncom varenia lyžičkou vkladajte do polievky malé halušky a povarte 2 - 3 min. Po odstavení dochuťte cukrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa