Mariánková paradajková polievka30

Mariánková paradajková polievka

Suroviny

  • paradajkový pretlak
  • 6 zemiakov
  • 1 vajce
  • 0
  • 5dl oleja
  • 3 PL hladkej múky
  • sladká červená paprika
  • soľ
  • 1 PL kryštálového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky oškrabte a nakrájajte na drobné kocky, dajte variť s troškou soli na 15 min. V priebehu varenia zemiakov si pripravte zápražku z oleja a 1 PL hladkej múky. Keď je zlatistá tak do nej pridajte červenú sladkú papriku a pretlak ktorý si rozrieďte asi s 0,5 l chladnej vody. Po rozmiešaní pridajte ku zemiakom. Potom si pripravte s vajca, múky a štipky soli cestíčko s ktorého si pred koncom varenia lyžičkou vkladajte do polievky malé halušky a povarte 2 - 3 min. Po odstavení dochuťte cukrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa