Majkin zemiakový tatarák

Majkin zemiakový tatarák
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1175hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 2 PL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • trochu worchesterskej omáčky

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Škvarková natierka

Škvarková natierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Zapekanky

Zapekanky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.