Majkin zemiakový tatarák

Majkin zemiakový tatarák
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1618hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 2 PL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • trochu worchesterskej omáčky

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Zapekanky

Zapekanky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Zapečené chlebíky so salámou a rokfortom

Zapečené chlebíky so salámou a rokfortom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.