Majkin zemiakový tatarák

Majkin zemiakový tatarák
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1327hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 2 PL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • trochu worchesterskej omáčky

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Tvarohová nátierka

Tvarohová nátierka

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Parížsky šalát

Parížsky šalát

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.