Majkin zemiakový tatarák

Majkin zemiakový tatarák
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1259hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 2 PL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • trochu worchesterskej omáčky

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Zapekanky

Zapekanky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Tacos s papričkami jalapeňo

Tacos s papričkami jalapeňo

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.