Majkin zemiakový tatarák

Majkin zemiakový tatarák
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1213hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 2 PL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • trochu worchesterskej omáčky

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Špekačky v lístkovom ceste

Špekačky v lístkovom ceste

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Parížsky šalát

Parížsky šalát

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážaný sendvič

Vyprážaný sendvič

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.