Lahodná slepačia polievka

Lahodná slepačia polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií8
750hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 sliepka
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva
  • petržlen
  • kaleráb
  • zeler)
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup

Sliepku umyjeme a dáme variť do studenej vody. Zatiaľ si nakrájame koreňovú zeleninu. Po hodine varenia k sliepke pridáme zeleninu, očistenú cibuľu, pór a dva strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Uvarenú polievku precedíme, sliepku oberieme od mäsa a mäso i zeleninu vložíme späť do polievky. Hotovú polievku pred podávaním dochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Halászlé

Halászlé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Gulášová z hlivy

Gulášová z hlivy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.