Lahodná slepačia polievka45

Lahodná slepačia polievka

Suroviny

  • 1 sliepka
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva
  • petržlen
  • kaleráb
  • zeler)
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sliepku umyjeme a dáme variť do studenej vody. Zatiaľ si nakrájame koreňovú zeleninu. Po hodine varenia k sliepke pridáme zeleninu, očistenú cibuľu, pór a dva strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Uvarenú polievku precedíme, sliepku oberieme od mäsa a mäso i zeleninu vložíme späť do polievky. Hotovú polievku pred podávaním dochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa