Lacná šunková pochúťka45

Lacná šunková pochúťka

Suroviny

  • 1 kg údeného kolienka
  • 2 lyžičky práškovej želtíny
  • 3 dl sladkej šľahačkovej smotany
  • 1 hlávka šalátu
  • 1 vajce uvarené na tvrdo
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

náročný

60%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Údené kolienko dobre umyjeme a necháme cez noc v studenej vode. Na druhý deň ho uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Potom ho vykostíme, odstránime z neho hrubšiu kožu a mäso jemne zomelieme. V 1 1/2 dl vody na sporáku roztopíme želatínu za stáleho miešania. Potom ju vychladíme a zľahka premiešame s vyšľahanou smotanou a zomletým mäsom. Chlebíčkovú formu vypláchneme studenou vodou a dáme do nej pripravenú šunkovú zmes. Dáme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním nožom uvolníme okraje a vyklopíme. Šunkovú pochúťku pokrájame na plátky, uložíme na listy hlávkového šalátu a ozdobíme kolieskami uvareného vajca a lístkami petržlenovej vňate. Podávame s chrenovou šľahačkou (postrúhaný chren so šľahačkou) a s pečivom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa