Lacná šunková pochúťka45

Lacná šunková pochúťka

Suroviny

  • 1 kg údeného kolienka
  • 2 lyžičky práškovej želtíny
  • 3 dl sladkej šľahačkovej smotany
  • 1 hlávka šalátu
  • 1 vajce uvarené na tvrdo
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

náročný

60%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Údené kolienko dobre umyjeme a necháme cez noc v studenej vode. Na druhý deň ho uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Potom ho vykostíme, odstránime z neho hrubšiu kožu a mäso jemne zomelieme. V 1 1/2 dl vody na sporáku roztopíme želatínu za stáleho miešania. Potom ju vychladíme a zľahka premiešame s vyšľahanou smotanou a zomletým mäsom. Chlebíčkovú formu vypláchneme studenou vodou a dáme do nej pripravenú šunkovú zmes. Dáme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním nožom uvolníme okraje a vyklopíme. Šunkovú pochúťku pokrájame na plátky, uložíme na listy hlávkového šalátu a ozdobíme kolieskami uvareného vajca a lístkami petržlenovej vňate. Podávame s chrenovou šľahačkou (postrúhaný chren so šľahačkou) a s pečivom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa