Labužnícke rezne30

Labužnícke rezne

Suroviny

  • 4 rezne (bravčové alebo teľacie)
  • 50 g cibule
  • horčica
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • kari korenie
  • štipľavá paprika
  • korenie diabolská zmes
  • mletý zázvor
  • vegeta
  • sardelová pasta
  • 1 syrokrém
  • soľ
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne naklepeme a osolíme. Potrieme ich horčicou a roztlačeným cesnakom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na nej po obidvoch stranách rezne rýchlo opečieme. Podľa vlastného uváženia ich dochutíme predpísanými koreninami. Na rezne vytlačíme niekoľko cm sardelovej pasty, podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme pokrájanú papriku a syrokrém. Rezne dusíme, kým celkom nezmäknú. Podávame s opekanými zemiakmi.


Autor: Magda Jendželovská, Sečovce
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa