Kurča na indický spôsob (Tandoori)45

Kurča na indický spôsob (Tandoori)

Suroviny

  • 1 kurča rozdelené na 8 kúskov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z limetky
  • 3 dl bieleho jogurtu
  • zázvor
  • 1 ČL kurkumy
  • mletý šafran
  • kajanské korenie
  • soľ a mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak a zázvor nastrúhame a zmiešame s citrónovou šťavou, koreninami a jogurtom. Kurča odkožíme, narežeme, posolíme a štyri hodiny marinujeme v pripravenej jogurtovej marináde. Potom kurča vyberieme a grilujeme 45 minút, počas ktorých ho obraciame a polievame marinádou. Tesne pred podávaním mäso pokvapkáme liemtkovou šťavou a obložíme zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa