Kurča na indický spôsob (Tandoori)45

Kurča na indický spôsob (Tandoori)

Suroviny

  • 1 kurča rozdelené na 8 kúskov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z limetky
  • 3 dl bieleho jogurtu
  • zázvor
  • 1 ČL kurkumy
  • mletý šafran
  • kajanské korenie
  • soľ a mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak a zázvor nastrúhame a zmiešame s citrónovou šťavou, koreninami a jogurtom. Kurča odkožíme, narežeme, posolíme a štyri hodiny marinujeme v pripravenej jogurtovej marináde. Potom kurča vyberieme a grilujeme 45 minút, počas ktorých ho obraciame a polievame marinádou. Tesne pred podávaním mäso pokvapkáme liemtkovou šťavou a obložíme zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa