Kuracie stroganov45

Kuracie stroganov

Suroviny

  • 1kg kuracích prs
  • 1 bujón
  • 2 cibule
  • sladká smotana
  • kečup
  • horčica

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na rozpáleny olej vysypeme na drobno nakrájanú cibuľu. Spražíme do zlatista k tomu pridáme na plátky pokrájané kuracie prsia.Necháme dusiť cca 10-15 min.Ak je mäso podusené, vlejeme doň 1/2 l vriaceho bujónu. Necháme prevrieť. Pridáme 3 pl lyžice horčice a kečup-podľa chuti. Opäť necháme prevrieť. Na konci vlejeme smotanu,ak je omáčka veľmi riedka zahustíme ju hladkou múkou. Kurací stroganov podávame z hranolkami, alebo ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa