Kuracie stroganov45

Kuracie stroganov

Suroviny

  • 1kg kuracích prs
  • 1 bujón
  • 2 cibule
  • sladká smotana
  • kečup
  • horčica

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na rozpáleny olej vysypeme na drobno nakrájanú cibuľu. Spražíme do zlatista k tomu pridáme na plátky pokrájané kuracie prsia.Necháme dusiť cca 10-15 min.Ak je mäso podusené, vlejeme doň 1/2 l vriaceho bujónu. Necháme prevrieť. Pridáme 3 pl lyžice horčice a kečup-podľa chuti. Opäť necháme prevrieť. Na konci vlejeme smotanu,ak je omáčka veľmi riedka zahustíme ju hladkou múkou. Kurací stroganov podávame z hranolkami, alebo ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa