Kuracie stroganov45

Kuracie stroganov

Suroviny

  • 1kg kuracích prs
  • 1 bujón
  • 2 cibule
  • sladká smotana
  • kečup
  • horčica

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na rozpáleny olej vysypeme na drobno nakrájanú cibuľu. Spražíme do zlatista k tomu pridáme na plátky pokrájané kuracie prsia.Necháme dusiť cca 10-15 min.Ak je mäso podusené, vlejeme doň 1/2 l vriaceho bujónu. Necháme prevrieť. Pridáme 3 pl lyžice horčice a kečup-podľa chuti. Opäť necháme prevrieť. Na konci vlejeme smotanu,ak je omáčka veľmi riedka zahustíme ju hladkou múkou. Kurací stroganov podávame z hranolkami, alebo ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa