Kuracie prsia zapekané s lasagnami45

Kuracie prsia zapekané s lasagnami

Suroviny

  • lasagne
  • kuracie prsia
  • mozzarella
  • broskyne (alebo iné ovocie)
  • olej
  • sojová omáčka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia opečte na oleji, pridajte pár kvapiek sojovej omáčky a trochu poduste. Medzitým si uvarte lasagne. Na omastený plech poukladajte lasagne, pridajte prsia, na ne broskyne, potom znovu lasagne a nakoniec poukladajte mozarellu. Dajte zapiecť na 20 min. do rúry a podávajte so zemiakovým pyré alebo bez prílohy.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa