Kuracie prsia zapekané s lasagnami45

Kuracie prsia zapekané s lasagnami

Suroviny

  • lasagne
  • kuracie prsia
  • mozzarella
  • broskyne (alebo iné ovocie)
  • olej
  • sojová omáčka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia opečte na oleji, pridajte pár kvapiek sojovej omáčky a trochu poduste. Medzitým si uvarte lasagne. Na omastený plech poukladajte lasagne, pridajte prsia, na ne broskyne, potom znovu lasagne a nakoniec poukladajte mozarellu. Dajte zapiecť na 20 min. do rúry a podávajte so zemiakovým pyré alebo bez prílohy.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa