Kuracie prsia zapekané s lasagnami45

Kuracie prsia zapekané s lasagnami

Suroviny

  • lasagne
  • kuracie prsia
  • mozzarella
  • broskyne (alebo iné ovocie)
  • olej
  • sojová omáčka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia opečte na oleji, pridajte pár kvapiek sojovej omáčky a trochu poduste. Medzitým si uvarte lasagne. Na omastený plech poukladajte lasagne, pridajte prsia, na ne broskyne, potom znovu lasagne a nakoniec poukladajte mozarellu. Dajte zapiecť na 20 min. do rúry a podávajte so zemiakovým pyré alebo bez prílohy.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa