Kuracie prsia v smotanovej marináde45

Kuracie prsia v smotanovej marináde

Suroviny

  • 500g kuracích pŕs,1 pochúťková kyslá smotana - 250ml
  • 1 lyžička vegety
  • 1-2 vajíčka
  • trocha čierneho korenia
  • 1-2strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso jemne naklepeme uložíme do marinády.Marináda: Smotanu vymiešame s vajíčkami a korením, vegetou, prípadne aj s pretlačeným cesnakom. Do toho vložíme naklepané mäso, dáme minimálne na 12 hodín do chladničky, potom rezne vyberieme, obalíme v strúhanke a vypražíme v rozpálenom oleji.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa