Kuracie prsia v marináde45

Kuracie prsia v marináde

Suroviny

  • Kuracie prsia
  • 4-5 vajec
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 KL soli
  • vegeta
  • majoránka
  • mletá červená paprika sladká aj štipľavá
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia si pokrájame na rezance. Marináda: Vajíčka rozšľaháme s kečupom, horčicou a sójovou omáčkou. Pridáme ostatné koreniny z každého za malú kávovú lyžičku a poriadne premiešame. Naložíme mäso, premiešame a necháme 24 hodín stáť v chladničke. Potom len opečieme na panvici a podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa