Kuracie prsia v marináde45

Kuracie prsia v marináde

Suroviny

  • Kuracie prsia
  • 4-5 vajec
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 KL soli
  • vegeta
  • majoránka
  • mletá červená paprika sladká aj štipľavá
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia si pokrájame na rezance. Marináda: Vajíčka rozšľaháme s kečupom, horčicou a sójovou omáčkou. Pridáme ostatné koreniny z každého za malú kávovú lyžičku a poriadne premiešame. Naložíme mäso, premiešame a necháme 24 hodín stáť v chladničke. Potom len opečieme na panvici a podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa