Kuracie prsia v marináde45

Kuracie prsia v marináde

Suroviny

  • Kuracie prsia
  • 4-5 vajec
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 KL soli
  • vegeta
  • majoránka
  • mletá červená paprika sladká aj štipľavá
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia si pokrájame na rezance. Marináda: Vajíčka rozšľaháme s kečupom, horčicou a sójovou omáčkou. Pridáme ostatné koreniny z každého za malú kávovú lyžičku a poriadne premiešame. Naložíme mäso, premiešame a necháme 24 hodín stáť v chladničke. Potom len opečieme na panvici a podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa