Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom45

Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom

Suroviny

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 konzerva broskýň
  • asi 10 plátkov šunky
  • plátkový syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • bazalka
  • oregano
  • olej,

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté kuracie prsia si nakrájame na rezne, osolíme a dáme asi na hodinku odležať do chladničky. Oddýchnuté mäso sprudka opečieme na oleji do mäkka, potom vyberieme a odložíme do misky. Výpek dáme na pekáč a poukladáme mäso, na ktoré ukladáme plátky šunky, posypeme bazalkou a oreganom. Broskyne si pokrájame na mesiačiky a poukladáme na mäso a šunku. Pečieme cca 20 minút, potom vyberieme a navrch ešte poukladáme plátky syra. Počkáme, kým sa syr neroztopí a môžeme servírovať. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa