Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom45

Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom

Suroviny

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 konzerva broskýň
  • asi 10 plátkov šunky
  • plátkový syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • bazalka
  • oregano
  • olej,

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté kuracie prsia si nakrájame na rezne, osolíme a dáme asi na hodinku odležať do chladničky. Oddýchnuté mäso sprudka opečieme na oleji do mäkka, potom vyberieme a odložíme do misky. Výpek dáme na pekáč a poukladáme mäso, na ktoré ukladáme plátky šunky, posypeme bazalkou a oreganom. Broskyne si pokrájame na mesiačiky a poukladáme na mäso a šunku. Pečieme cca 20 minút, potom vyberieme a navrch ešte poukladáme plátky syra. Počkáme, kým sa syr neroztopí a môžeme servírovať. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa