Kuracie prsia na šampiňónoch45

Kuracie prsia na šampiňónoch

Suroviny

  • 4 kuracie rezne
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • kečup
  • 8 šampiňónov

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s prelisovaným cesnakom ju opražíme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, asi 1 dl vína a vývar z bujónu. Ochutíme trochou kečupu. Dusíme domäkka. Prsia nakrájame na kúsky a osmažíme na oleji. Zalejeme omáčkou, prehrejeme a podávame s ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa