Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónoch
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
855hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 kuracie rezne
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • kečup
  • 8 šampiňónov

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s prelisovaným cesnakom ju opražíme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, asi 1 dl vína a vývar z bujónu. Ochutíme trochou kečupu. Dusíme domäkka. Prsia nakrájame na kúsky a osmažíme na oleji. Zalejeme omáčkou, prehrejeme a podávame s ryžou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.