Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónoch
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
530hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 4 kuracie rezne
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • kečup
  • 8 šampiňónov

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s prelisovaným cesnakom ju opražíme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, asi 1 dl vína a vývar z bujónu. Ochutíme trochou kečupu. Dusíme domäkka. Prsia nakrájame na kúsky a osmažíme na oleji. Zalejeme omáčkou, prehrejeme a podávame s ryžou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Malokarpatská pečeň z diviny

Malokarpatská pečeň z diviny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.