Kuracie prsia na šampiňónoch45

Kuracie prsia na šampiňónoch

Suroviny

  • 4 kuracie rezne
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • kečup
  • 8 šampiňónov

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s prelisovaným cesnakom ju opražíme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, asi 1 dl vína a vývar z bujónu. Ochutíme trochou kečupu. Dusíme domäkka. Prsia nakrájame na kúsky a osmažíme na oleji. Zalejeme omáčkou, prehrejeme a podávame s ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa