Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Kura na smotane

Kura na smotane
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
395hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • olej
  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • téglik kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • sladká mletá paprika

Postup

Kurča zbavíme kože, umyjeme, osušíme a rozštvrtíme. Podusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke, poprášime paprikou, osolíme a pridáme nakrájanú papriku. Dusíme, občas podlejeme, pridáme pokrájané paradajky. Keď zmäknú, múku a smotanu zmiešame a pridáme ku kurčaťu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mäsové cestoviny s cukinou

Mäsové cestoviny s cukinou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Metropolitan hovädzí steak

Metropolitan hovädzí steak

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.