Kura na smotane45

Kura na smotane

Suroviny

  • olej
  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • téglik kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • sladká mletá paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča zbavíme kože, umyjeme, osušíme a rozštvrtíme. Podusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke, poprášime paprikou, osolíme a pridáme nakrájanú papriku. Dusíme, občas podlejeme, pridáme pokrájané paradajky. Keď zmäknú, múku a smotanu zmiešame a pridáme ku kurčaťu.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa