Kura na smotane

Kura na smotane
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
497hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • olej
  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • téglik kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • sladká mletá paprika

Postup

Kurča zbavíme kože, umyjeme, osušíme a rozštvrtíme. Podusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke, poprášime paprikou, osolíme a pridáme nakrájanú papriku. Dusíme, občas podlejeme, pridáme pokrájané paradajky. Keď zmäknú, múku a smotanu zmiešame a pridáme ku kurčaťu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.