Kura na smotane

Kura na smotane
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
492hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • olej
  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • téglik kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • sladká mletá paprika

Postup

Kurča zbavíme kože, umyjeme, osušíme a rozštvrtíme. Podusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke, poprášime paprikou, osolíme a pridáme nakrájanú papriku. Dusíme, občas podlejeme, pridáme pokrájané paradajky. Keď zmäknú, múku a smotanu zmiešame a pridáme ku kurčaťu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová rolka s hríbami

Mäsová rolka s hríbami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsové cestoviny s cukinou

Mäsové cestoviny s cukinou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.