Kura na smotane

Kura na smotane
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
687hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • olej
  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • téglik kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • sladká mletá paprika

Postup

Kurča zbavíme kože, umyjeme, osušíme a rozštvrtíme. Podusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke, poprášime paprikou, osolíme a pridáme nakrájanú papriku. Dusíme, občas podlejeme, pridáme pokrájané paradajky. Keď zmäknú, múku a smotanu zmiešame a pridáme ku kurčaťu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová rolka s hríbami

Mäsová rolka s hríbami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.