Krvavé jablká s červíkmi15

Krvavé jablká s červíkmi

Suroviny

  • tabuľka bielej čokolády
  • ríbezľová alebo jahodová marmeláda
  • 4 jablká
  • Na ozdobu:
  • želatínové červíky HARIBO Wummies

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv necháme rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Kým sa čokoláda roztopí, dáme jablká na chvíľku do mrazničky, aby boli poriadne vychladené, až ich budeme polievať čokoládou. Akonáhle bude čokoláda rozpustená, necháme ju asi 10 minút odstáť, aby trochu zhustla. Vyberieme jablká z mrazničky a polejeme ich pomocou lyžice čokoládou zhruba do polovice. Pokiaľ čokoláda nestuhne hneď, uložíme ich ešte na chvíľu do chladničky. Trochu čokolády si odložíme bokom na nalepenie červíkov. Pomocou mašlovačky ľahko potrieme vrch jabĺk červenou marmeládou tak, aby trochu stekala po bielej čokoláde a pripomínala krv. Každého červíka HARIBO potrieme čokoládou a prilepíme na jablko. Pár červíkov dáme aj na tanier okolo jabĺk.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa