Krvavé jablká s červíkmi15

Krvavé jablká s červíkmi

Suroviny

  • tabuľka bielej čokolády
  • ríbezľová alebo jahodová marmeláda
  • 4 jablká
  • Na ozdobu:
  • želatínové červíky HARIBO Wummies

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv necháme rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Kým sa čokoláda roztopí, dáme jablká na chvíľku do mrazničky, aby boli poriadne vychladené, až ich budeme polievať čokoládou. Akonáhle bude čokoláda rozpustená, necháme ju asi 10 minút odstáť, aby trochu zhustla. Vyberieme jablká z mrazničky a polejeme ich pomocou lyžice čokoládou zhruba do polovice. Pokiaľ čokoláda nestuhne hneď, uložíme ich ešte na chvíľu do chladničky. Trochu čokolády si odložíme bokom na nalepenie červíkov. Pomocou mašlovačky ľahko potrieme vrch jabĺk červenou marmeládou tak, aby trochu stekala po bielej čokoláde a pripomínala krv. Každého červíka HARIBO potrieme čokoládou a prilepíme na jablko. Pár červíkov dáme aj na tanier okolo jabĺk.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa