Krémova sójová polievka

Krémova sójová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
722hodnotení
3z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • suchá sója
  • 1,5 l vody
  • zemiaky
  • soľ
  • bezl. múka Promix PK
  • Uni
  • maslo
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • sladká smotana alebo mlieko

Postup

Sóju preberieme a namočíme do studenej vody. Necháme namočenú dlhšie ako fazuľu. Potom dolejeme vodou a varíme. Keď je sója skoro uvarená, pridáme zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Z múky a masla pripravíme zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, korenie, dáme do polievky a povaríme. Nakoniec celú polievku rozmixujeme na krém, prilejeme sladkú smotanu alebo mlieko, necháme zovrieť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Jahňacia polievka s knedličkami

Jahňacia polievka s knedličkami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.