Krémova sójová polievka

Krémova sójová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
680hodnotení
3z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • suchá sója
  • 1,5 l vody
  • zemiaky
  • soľ
  • bezl. múka Promix PK
  • Uni
  • maslo
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • sladká smotana alebo mlieko

Postup

Sóju preberieme a namočíme do studenej vody. Necháme namočenú dlhšie ako fazuľu. Potom dolejeme vodou a varíme. Keď je sója skoro uvarená, pridáme zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Z múky a masla pripravíme zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, korenie, dáme do polievky a povaríme. Nakoniec celú polievku rozmixujeme na krém, prilejeme sladkú smotanu alebo mlieko, necháme zovrieť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minestrone s pestom

Minestrone s pestom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Halászlé

Halászlé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

Hovädzia polievka s opraženými syrovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.