Krémova sójová polievka

Krémova sójová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
483hodnotení
3z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • suchá sója
  • 1,5 l vody
  • zemiaky
  • soľ
  • bezl. múka Promix PK
  • Uni
  • maslo
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • sladká smotana alebo mlieko

Postup

Sóju preberieme a namočíme do studenej vody. Necháme namočenú dlhšie ako fazuľu. Potom dolejeme vodou a varíme. Keď je sója skoro uvarená, pridáme zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Z múky a masla pripravíme zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, korenie, dáme do polievky a povaríme. Nakoniec celú polievku rozmixujeme na krém, prilejeme sladkú smotanu alebo mlieko, necháme zovrieť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Gulášová z hlivy

Gulášová z hlivy

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Barania polievka s fazuľou

Barania polievka s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.