Krémová mrkvová polievka

Krémová mrkvová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1259hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g mrkvy
  • 1 l vody
  • 50 g hladkej múky
  • maslo
  • 300 ml mlieka
  • soľ
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Postup

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Uvaríme ju v osolenej vode . V druhom hrnci si prichystáme svetlú zápražku z múky, masla, mlieka a vody, ktorú pridáme k mrkve. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme mliekom alebo smotanou, pridáme pár kvapiek citrónu a nakrájanú petržlenovú vňať.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Barania polievka s fazuľou

Barania polievka s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.