Krémová mrkvová polievka45

Krémová mrkvová polievka

Suroviny

  • 500 g mrkvy
  • 1 l vody
  • 50 g hladkej múky
  • maslo
  • 300 ml mlieka
  • soľ
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Uvaríme ju v osolenej vode . V druhom hrnci si prichystáme svetlú zápražku z múky, masla, mlieka a vody, ktorú pridáme k mrkve. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme mliekom alebo smotanou, pridáme pár kvapiek citrónu a nakrájanú petržlenovú vňať.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa