Kokosovo-želatínový koláč45

Kokosovo-želatínový koláč

Suroviny

  • Cesto: tmavá piškóta zo 6 vajec
  • 7 PL kryštálového cukru
  • 6 PL výberovej múky
  • 6 PL vody
  • 2 PL kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 1 tuk na pečenie
  • 200 g kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • sneh zo 4 bielkov

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto vymiešame a upečieme na plechu. Koláč potrieme malinovým lekvárom a kokosovou plnkou. Potom si pripravíme želatínu z 3 dl malinového sirupu, 2 dl vody a 1 malinového pudingu. Na kokosový krém nalejeme želatínový puding, navrch poukladáme štvorcové keksy. Necháme stuhnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri výrobe sladkej šľahačky pridávame cukor do skoro úplne tuhej šľahačky, inak by cukor čas tuhnutia výrazne predĺžil.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa