Kokosovo-želatínový koláč

Kokosovo-želatínový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií7
761hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • Cesto: tmavá piškóta zo 6 vajec
  • 7 PL kryštálového cukru
  • 6 PL výberovej múky
  • 6 PL vody
  • 2 PL kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 1 tuk na pečenie
  • 200 g kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • sneh zo 4 bielkov

Postup

Cesto vymiešame a upečieme na plechu. Koláč potrieme malinovým lekvárom a kokosovou plnkou. Potom si pripravíme želatínu z 3 dl malinového sirupu, 2 dl vody a 1 malinového pudingu. Na kokosový krém nalejeme želatínový puding, navrch poukladáme štvorcové keksy. Necháme stuhnúť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Klasické palacinky

Klasické palacinky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.