Kari panenka v placke45

Kari panenka v placke

Suroviny

  • 400 g bravčovú panenku
  • tuk alebo bravčovú masť
  • 1 lyžicu medu
  • sójovú omáčku
  • 1 lyžičku bazalky
  • 1 pór
  • mletú rascu
  • 1 lyžičku kari
  • chilli podľa chuti
  • 1 lyžičku majzeny
  • sójovú omáčku
  • soľ
  • dcl šľahačky
  • zemiakové placky

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tuku si opražíme pór s rascou, lyžicou medu a chilli. Pridáme mäso a porestujeme. Pridáme sójovú omáčku, bazalku a kari. Po chvíli pridáme majzenu. Porestujeme a pridáme deci šľahačky. Povaríme a odstavíme. Potom upečieme zemiakové placky. Zmes dáme do placky a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa