Jemné rezne v jogurte

Jemné rezne v jogurte
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií8
684hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 8 plátkov kuracích pŕs (môže byť aj krkovička či karé)
  • 1 hustý biely jogurt
  • 2 vajcia
  • 4 - 6 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • grilovacie korenie
  • strúhanka na obaľovanie

Postup

Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme a namočíme v marináde. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme v chladničke 24 hodín. Vybraté rezne obalíme v strúhanke, pomaly vyprážame. Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby a zeleninovým šalátom. Marináda: vymiešame jogurt, vajcia, prelisovaný cesnak a koreniny.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Metropolitan hovädzí steak

Metropolitan hovädzí steak

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.