Jemné rezne v jogurte45

Jemné rezne v jogurte

Suroviny

  • 8 plátkov kuracích pŕs (môže byť aj krkovička či karé)
  • 1 hustý biely jogurt
  • 2 vajcia
  • 4 - 6 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • grilovacie korenie
  • strúhanka na obaľovanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme a namočíme v marináde. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme v chladničke 24 hodín. Vybraté rezne obalíme v strúhanke, pomaly vyprážame. Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby a zeleninovým šalátom. Marináda: vymiešame jogurt, vajcia, prelisovaný cesnak a koreniny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa