Jemné rezne v jogurte

Jemné rezne v jogurte
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií8
508hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 8 plátkov kuracích pŕs (môže byť aj krkovička či karé)
  • 1 hustý biely jogurt
  • 2 vajcia
  • 4 - 6 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • grilovacie korenie
  • strúhanka na obaľovanie

Postup

Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme a namočíme v marináde. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme v chladničke 24 hodín. Vybraté rezne obalíme v strúhanke, pomaly vyprážame. Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby a zeleninovým šalátom. Marináda: vymiešame jogurt, vajcia, prelisovaný cesnak a koreniny.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Metropolitan hovädzí steak

Metropolitan hovädzí steak

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.