Jemné ovsené lievance45

Jemné ovsené lievance

Suroviny

  • hrnček ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • ½ litra mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • škorica a 3 PL cukru.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vločky necháme cez noc namočené v mlieku (v chladničke). Ráno zmiešame vločky s vajíčkom, polohrubou múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a štipkou soli. Z cesta pražíme na troške oleja lievance. Podávame s džemom, javorovým sirupom či ovocím podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa