Jemné ovsené lievance45

Jemné ovsené lievance

Suroviny

  • hrnček ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • ½ litra mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • škorica a 3 PL cukru.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vločky necháme cez noc namočené v mlieku (v chladničke). Ráno zmiešame vločky s vajíčkom, polohrubou múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a štipkou soli. Z cesta pražíme na troške oleja lievance. Podávame s džemom, javorovým sirupom či ovocím podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa