Jemné ovsené lievance

Jemné ovsené lievance
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1418hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • hrnček ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • ½ litra mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • škorica a 3 PL cukru.

Postup

Vločky necháme cez noc namočené v mlieku (v chladničke). Ráno zmiešame vločky s vajíčkom, polohrubou múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a štipkou soli. Z cesta pražíme na troške oleja lievance. Podávame s džemom, javorovým sirupom či ovocím podľa chuti.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minipizza

Minipizza

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Domáce pizza skrucaničky

Domáce pizza skrucaničky

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.