Jemné ovsené lievance45

Jemné ovsené lievance

Suroviny

  • hrnček ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • ½ litra mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • škorica a 3 PL cukru.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vločky necháme cez noc namočené v mlieku (v chladničke). Ráno zmiešame vločky s vajíčkom, polohrubou múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a štipkou soli. Z cesta pražíme na troške oleja lievance. Podávame s džemom, javorovým sirupom či ovocím podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa