Jelení guláš s hríbami

Jelení guláš s hríbami
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií10
863hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš
  • olej alebo masť
  • veľká cibuľa
  • 1 veľký paradajkový pretlak alebo 2 malé
  • 1 kávová lyžička mletej červenej papriky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • Worčesterová omáčka
  • soľ
  • korenie
  • sušený alebo čerstvý tymián
  • 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • borievka (cca 25 ks bobuliek)
  • cca 1 kg zemiakov
  • môže byť hrsť sušených hríbov

Postup

Do hrnca dáme olej alebo masť a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na kocky spolu s pokrájanými 2 strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou, pokiaľ sa to všetko restuje na oleji. Pridáme veľký rajčinový pretlak, worčesterovú omáčku tak 1,5-2 PL a necháme bublať, aspoň 5 minúť. Potom mäso okoreníme, pridáme 1/2 kávovej lyžice sušeného tymiánu, 1/2 KL rozmarínu a cca 25 ks borievok, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Po 30-40 minútach skúsime mäso, ak je polomäkké, pridáme doň 1 kg na kocky nakrájaných zemiakov, príp. za hrsť vopred namočených hríbov. A opäť nakrájané 2 strúčiky cesnaku. Varíme dokiaľ zemiaky aj s mäsom nie sú úplne mäkké. Po dovarení niektoré zemiaky v hrnci popučíme vidličkou, niektoré môžu zostať celé, netreba zahusťovať múkou.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Kurací šalát s ovocím

Kurací šalát s ovocím

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Labužnícke rezne

Labužnícke rezne

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Bravčové rezne s ananásom

Bravčové rezne s ananásom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.