Jednoduché parené buchty45

Jednoduché parené buchty

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • kvások: 3 dl vlažnej vody a kocka kvasníc

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo surovín vypracujeme polohusté cesto a necháme kysnúť 45 – 60 minút. Potom cesto roztiahneme na doske a pokrájame na štvorce. Plníme marhuľami, čučoriedkami, lekvárom. Vytvarujeme buchtičku, necháme asi 5 minút nakysnúť a dáme na paru. Nad parou varíme 9-10 minút. Po vybratí ich prelejeme maslom a posypeme cukrom, kakaom, orechmi či makom.  
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa