Jednoduché parené buchty45

Jednoduché parené buchty

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • kvások: 3 dl vlažnej vody a kocka kvasníc

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo surovín vypracujeme polohusté cesto a necháme kysnúť 45 – 60 minút. Potom cesto roztiahneme na doske a pokrájame na štvorce. Plníme marhuľami, čučoriedkami, lekvárom. Vytvarujeme buchtičku, necháme asi 5 minút nakysnúť a dáme na paru. Nad parou varíme 9-10 minút. Po vybratí ich prelejeme maslom a posypeme cukrom, kakaom, orechmi či makom.  
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Pri výrobe sladkej šľahačky pridávame cukor do skoro úplne tuhej šľahačky, inak by cukor čas tuhnutia výrazne predĺžil.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa