Jednoduché parené buchty45

Jednoduché parené buchty

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • kvások: 3 dl vlažnej vody a kocka kvasníc

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo surovín vypracujeme polohusté cesto a necháme kysnúť 45 – 60 minút. Potom cesto roztiahneme na doske a pokrájame na štvorce. Plníme marhuľami, čučoriedkami, lekvárom. Vytvarujeme buchtičku, necháme asi 5 minút nakysnúť a dáme na paru. Nad parou varíme 9-10 minút. Po vybratí ich prelejeme maslom a posypeme cukrom, kakaom, orechmi či makom.  
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa