Jednoduché parené buchty

Jednoduché parené buchty
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
943hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • kvások: 3 dl vlažnej vody a kocka kvasníc

Postup

Zo surovín vypracujeme polohusté cesto a necháme kysnúť 45 – 60 minút. Potom cesto roztiahneme na doske a pokrájame na štvorce. Plníme marhuľami, čučoriedkami, lekvárom. Vytvarujeme buchtičku, necháme asi 5 minút nakysnúť a dáme na paru. Nad parou varíme 9-10 minút. Po vybratí ich prelejeme maslom a posypeme cukrom, kakaom, orechmi či makom.  
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Trubičky z voňavého cesta

Trubičky z voňavého cesta

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Sladké raňajky

Sladké raňajky

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážané jabĺčka

Vyprážané jabĺčka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.