Jednoduché parené buchty

Jednoduché parené buchty
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1031hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • kvások: 3 dl vlažnej vody a kocka kvasníc

Postup

Zo surovín vypracujeme polohusté cesto a necháme kysnúť 45 – 60 minút. Potom cesto roztiahneme na doske a pokrájame na štvorce. Plníme marhuľami, čučoriedkami, lekvárom. Vytvarujeme buchtičku, necháme asi 5 minút nakysnúť a dáme na paru. Nad parou varíme 9-10 minút. Po vybratí ich prelejeme maslom a posypeme cukrom, kakaom, orechmi či makom.  
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Klasické palacinky

Klasické palacinky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Vyprážané jabĺčka

Vyprážané jabĺčka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.