Jahodový koláč

Jahodový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1194hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g masla
  • 500 g jahôd

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami, múkou a roztopeným maslom. Z bielkov ušľaháme sneh, zmiešame ho so zvyšným cukrom a zmes spojíme so žĺtkovým krémom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame a uložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Trubičky z voňavého cesta

Trubičky z voňavého cesta

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Rýchla pochúťka s lístkového cesta

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Muffiny s čokoládou plnené džemom

Muffiny s čokoládou plnené džemom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.