Jahodový koláč

Jahodový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1237hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g masla
  • 500 g jahôd

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami, múkou a roztopeným maslom. Z bielkov ušľaháme sneh, zmiešame ho so zvyšným cukrom a zmes spojíme so žĺtkovým krémom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame a uložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Muffiny s čokoládou plnené džemom

Muffiny s čokoládou plnené džemom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.