Jahodový koláč

Jahodový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
1301hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g masla
  • 500 g jahôd

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami, múkou a roztopeným maslom. Z bielkov ušľaháme sneh, zmiešame ho so zvyšným cukrom a zmes spojíme so žĺtkovým krémom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame a uložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Jahodová torta

Jahodová torta

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Citrónový sorbet

Citrónový sorbet

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Pistáciové polmesiačiky

Pistáciové polmesiačiky

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.