Jahodový koláč45

Jahodový koláč

Suroviny

  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g masla
  • 500 g jahôd

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami, múkou a roztopeným maslom. Z bielkov ušľaháme sneh, zmiešame ho so zvyšným cukrom a zmes spojíme so žĺtkovým krémom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame a uložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Šľahačka vydrží na zákusku alebo torte do druhého dňa, ak po vyšľahaní pridáme do nej lyžicu práškového cukru a šľahačku ešte raz prešľaháme.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa