Jahňacina na ihle45

Jahňacina na ihle

Suroviny

  • 1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 100 g údeného bravčového bôčika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • tymian
  • 3 byle rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa