Jahňacina na ihle45

Jahňacina na ihle

Suroviny

  • 1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 100 g údeného bravčového bôčika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • tymian
  • 3 byle rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa