Jahňacina na ihle45

Jahňacina na ihle

Suroviny

  • 1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 100 g údeného bravčového bôčika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • tymian
  • 3 byle rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa