Jablková bábovka45

Jablková bábovka

Suroviny

  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 130 g rastlinného tuku na pečenie
  • 80 g mletých lieskovcov
  • 4 vajcia
  • 3 menšie jablká
  • 2/3 balíčka prášku do pečiva
  • 1 vanilinový cukor
  • tuk na vymastenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia rozdelíme na žĺtky, vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme tuk, smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté lieskovce. Z bielkov a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Jablká umyjeme, postrúhame najemno. Sneh spolu s jablkami zamiešame do cesta, ktorý vylejeme do formu a upečieme. Autor: Magda Jandzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa