Hydinovo-ryžový šalát45

Hydinovo-ryžový šalát

Suroviny

  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 200 g kuracích pŕs
  • 20 g masla
  • 200 g jabĺk
  • 80 g banánov
  • 100 g pomarančovej šťavy
  • 40 g oleja
  • 20 g mandlí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kari korenie
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu uvaríme do mäkka. Kuracie prsia osolíme, opečieme na polovici masla, pridáme karí korenie a mletú papriku, podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Na zvyšnom masle podusíme nastrúhané jablka s banánom a karí korením. K uvarenej ryži pridáme na rezance nakrájané vychladnuté kuracie prsia a podusené ovocie, polejeme pomarančovou šťavou zmiešanou s olejom, soľou, korením a všetko premiešame. Ozdobíme mandľami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa