Hydinovo-ryžový šalát45

Hydinovo-ryžový šalát

Suroviny

  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 200 g kuracích pŕs
  • 20 g masla
  • 200 g jabĺk
  • 80 g banánov
  • 100 g pomarančovej šťavy
  • 40 g oleja
  • 20 g mandlí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kari korenie
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu uvaríme do mäkka. Kuracie prsia osolíme, opečieme na polovici masla, pridáme karí korenie a mletú papriku, podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Na zvyšnom masle podusíme nastrúhané jablka s banánom a karí korením. K uvarenej ryži pridáme na rezance nakrájané vychladnuté kuracie prsia a podusené ovocie, polejeme pomarančovou šťavou zmiešanou s olejom, soľou, korením a všetko premiešame. Ozdobíme mandľami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
  • Mlieko neprihorí, ak dno hrnca potrieme na tenko maslom.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa